vi kÆmper for guld
 

Gode råd på rejsen

Det er vigtigt at spise godt og rigtigt - også når du er ude at rejse. Her følger fem gode råd samt ideer til supplerende madvarer medbragt på rejsen.

Planlæg forud
Undersøg udbuddet af mad samt tilgængeligheden af mad ved din destination inden du tager af sted. Det kan hjælpe til at planlægge hvilke madvarer, du skal tage med hjemmefra, som kan erstatte manglende og vigtige næringsstoffer.

Lav eller gennemtænk desuden en madplan for din rejse, hvor du vælger de mest tilgængelige madvarer, det vil sige, at du for eksempel undgår at overlade indtaget af mad til tilfældigheder eller til fastfood-restauranter i lufthavnen.

Spis og drik rigtigt mens du rejser
Når du skal rejse til en ny tidszone, anbefales du at tilpasse dig den nye tidszone, herunder tilpasse dit måltidsmønster, så snart turen starter. Det vil hjælpe dig med hurtigere at komme ind i den nye rytme.

Det er vigtigt at drikke og spise rigeligt, også selvom du sidder i et fly. Du skal naturligvis spise af de rigtige grunde og efter din plan, og ikke fordi du keder dig.

Vær på vagt over for mad- og vandhygiejne

Undersøg om det er sikkert at drikke vandet ved din destination. Hvis det er risikabelt, skal du holde dig til forseglede vandflasker. Vær desuden opmærksom på, at isterningerne på restauranter ofte er lavet af vand fra hanen.

I risikable områder skal du holde dig til at spise på gode hoteller og velkendte restauranter. Undgå at spise mad fra lokale boder og markeder, selvom det kan være fristende at få en kulturel oplevelse. Hold dig til madvarer, der er blevet gennemstegt og undgå salater, der har været i kontakt med det lokale vand.

Vælg rigtigt fra det lokale køkken
Det er vigtigt, at du vælger rigtigt fra det lokale køkken. Hvis der er mangler, kan du eventuelt supplere med langtidsholdbare madvarer, som du har medbragt hjemmefra.

Det er ofte en god ide at medbringe snacks til mellemmåltider samt dine favoritmadvarer. Især, hvis du skal være hjemmefra i lang tid, og du ved, at det ikke er tilgængeligt på din destination.

Husk, selvom mange lande tillader, at du medbringer friske madvarer, skal du tjekke, hvad det er tilladt at medbringe for at undgå at få det konfiskeret i lufthavnen.

Vær fornuftig, når du spiser ’All you can eat’ eller take-away
Hold dig til en madplan baseret på, hvad du normalt ville spise derhjemme, og som møder dine ernæringsmæssige behov.

På ’All you can eat’-restauranter er det en god ide at gå en runde ved buffeten, inden du begynder at tage mad op på tallerkenen. Det vil hjælpe dig til at holde dig til din madplan og ikke overspise.

På restauranter skal du ikke være tilbageholdende for at spørge om specielle tilberedningsmetoder, for eksempel om maden er tilberedt fedtfattigt, eller om der er mulighed for ekstra kulhydrat for eksempel i form af en større portion pasta.

Følg os

Tag med på rejsen

  • Havregryn/morgenmadsprodukter
  • Skummetmælkpulver
  • Rugbrød
  • Fisk, leverpostej på dåse
  • Energibarer, proteinbarer, energigeler
  • Riskager, fedtfattige kiks, müslibar og frugtstænger
  • Sportsdrik, proteinpulver
  • Tørrede frugt og nødder
  • Sandwich/rugbrødsklemmer til selve rejsedagen

Luk

Del