vi kÆmper for guld
 

Syv forskningsprojekter skal styrke dansk eliteidræt med ny viden
24.07.17
Forskning / Team Danmark / Pressemeddelelse

Team Danmark støtter syv nye forskningsprojekter, der bl.a. vil undersøge samspil mellem stress og præstationsevne, nye teststrategier for svømmere og superhydrobe badehætter.
Forskere på Syddansk Universitet, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Bispebjerg Hospital, Danmarks Tekniske Universitet og IT-Universitetet kan se frem til forskningsmidler. Team Danmarks forskningsudvalg har valgt at tildele syv forskningsprojekter støtte på i alt ca. en million kroner. Team Danmarks forskningsudvalg modtog i alt 16 ansøgninger om støtte.
 
”Danmark har nogle forskningsmiljøer i verdensklasse, og vi har modtaget forskningsansøgninger på meget højt niveau. Jeg vil gerne rose og takke alle ansøgerne for meget kompetente ansøgninger. De stærke ansøgninger viser, at der er et stort potentiale for at skabe endnu tættere samspil mellem forskningsmiljøer og Team Danmark. Dette er bl.a. et af fokusområderne i arbejdet med at udvikle stærke regionale Nationale Elitesportscentre,” siger Lone Hansen.
 
Ansøgningsfeltet indeholdt over en bred kam meget relevante projekter, der hver især kan tilføje ny viden og nye vinkler på eliteidræt og/eller underbygge den viden og erfaring, der arbejdes ud fra i dansk eliteidræt.
 
Ny forskningsstrategi på vej
Adgang til den bedste og nyeste viden spiller en afgørende rolle i eliteidræt. Det er her, atleterne kan hente de sidste marginaler, der ofte afgør de bedste placeringer. Derfor er det vigtigt for Danmarks internationale konkurrenceevne i eliteidræt, at vi er på forkant med at udvikle ny viden og i stand til at tænke innovativt, forklarer Team Danmarks direktør, Lone Hansen.
 
Til efteråret lancerer Team Danmark en ny forskningsstrategi, som løbende er drøftet med forskningsmiljøerne for at finde de bedst mulige snitflader og samarbejdsformer.
 
”Det er dyrt at bedrive forskning på højt internationalt niveau, og derfor skal vi løfte i flok og være i stand til at geare de midler, vi har til rådighed, bedst muligt. Jeg glæder jeg mig over, at der i de danske forskningsmiljøer er stor interesse for at arbejde med eliteidræt,” siger Lone Hansen.
 
Følgende forskningsprojekter vil modtage Team Danmark-støtte i 2017:
  • Anette Rye Larsen, DTU: Innovationsprojekt (Hackathon koncept)
  • Daniel Minzari, IPU: Demonstration af superhydrobe badehætter
  • Nicolai Nordsborg, Kbh. Universitet: A training project in swimming including development of new physiological testing strategies
  • Ole Mathorne, SDU og Kristoffer Henriksen, SDU/TD: Tag pulsen på Talentmiljøet
  • Jens Bangsbo og Peter Møller, Kbh. Universitet: Samspil mellem oxidativt stress og gentaget intens præstationsevne
  • Lars Pedersen, Bispebjerg Hosp.: Effekten af inhalationer med isoton saltvand på luftvejsinflammation og den bronkiale reaktivitet hos eliteidrætsudøvere
  • Tue Lassen, Aarhus Universitet: Effekt af akut indtag af natrium bikarbonat på præstationsevnen i sprint-orientering og mellemdistanceløb

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Yderligere oplysninger

Lone Hansen, direktør i Team Danmark, tlf: 60 38 25 27, e-mail: loha@teamdanmark.dk

 

Luk

Del