vi kÆmper for guld
 

Forventninger og fart i vandet
28.07.17
Sportspsykologi / Team Danmark

De danske VM-svømmere ved hjemmefra, hvad det er, der giver dem fart i vandet. Kunsten er at håndtere forventninger og holde fokus på opgaven.
Carsten Hvid Larsen, der er sportspsykologisk konsulent i Team Danmark, er med som en del af staben omkring de danske svømmere under VM i Budapest. Her er det blandt andet hans opgave at sparre med trænerne om mentale problemstillinger og om måder at håndtere og tackle disse på.
 
”Det er vores opgave at sikre optimale betingelser for, at svømmerne kan præstere på dagen. Derfor arbejder vi med at holde dem på sporet i forhold til deres værdier og deres plan for, hvordan de præsterer ved et mesterskab,” siger Carsten Hvid Larsen.
 
Tilbage til planen
De femten danske VM-svømmere går ind til mesterskaberne med vidt forskellige udgangspunkter. Men i bund og grund så kæmper de alligevel med det samme, nemlig forventninger, fortæller Carsten Hvid Larsen. Hvad enten det er egne forventninger eller andres forventninger; forventninger om at komme hjem med guldmedaljen om halsen eller om noget helt andet.
 
”Det handler for dem alle sammen om, at de ikke må blive kapret af forventninger og de trusler, der undervejs kan opstå mod at indfri disse forventninger. Når det er ved at ske, så arbejder vi med, at de skal finde tilbage til deres plan og til det, som de ved giver dem fart i vandet,” siger Carsten Hvid Larsen.
 
Med udgangspunkt i Acceptance and Commitment Training (ACT) træner Team Danmarks sportspsykologiske konsulenter atleter i at være tilstede i nuet, registrere og acceptere de tanker og følelser, som kommer, og rette fokus tilbage på planen og på opgaven.
 
Du kan læse mere om ACT og om Team Danmarks sportspsykologis filosofi her

Luk

Del