vi kÆmper for guld
 

Viktor og Wozniacki viser vejen for dansk erhvervsfremstød
28.09.17
Team Danmark

Viktor Axelsen og Caroline Wozniacki spillede sig søndag helt til tops i Tokyo og viste Danmark frem på fornemste vis forud for det store danske erhvervsfremstød i Japan 10.-13. oktober.
I weekenden vandt Caroline Wozniacki og Viktor Axelsen henholdsvis WTA-turneringen Pan Pacific Open og Super Series-turneringen Japan Open i Tokyo. To store sejre for dansk eliteidræt, som samtidig kan være med til at bane vejen for det store dansk erhvervsfremstød til oktober, der skal styrke samhandelen med Japan.
 
10.-13. oktober rejser en dansk erhvervsdelegation til Japan sammen med kronprinseparret og fire ministre, herunder kulturminister Mette Boch, som mener, at store sportspræstationer har en positiv effekt på, hvordan man ude i verden ser på Danmark.
 
”Det var nogle flotte sejre, som Viktor Axelsen og Caroline Wozniacki fik med hjem fra Japan i weekenden – sejre som de og Danmark kan være stolte af. Sportspræstationer som disse er med til at sætte Danmark på det internationale idrætslandkort. De er samtidig gode ambassadører for Danmark, og jeg håber, at de med deres flotte resultater har givet japanerne endnu et fint eksempel på, hvad Danmark har et byde på i forbindelse med det store erhvervs og kulturfremstød, som finder sted i år,” siger kulturminister, Mette Bock.
 
Også i Dansk Erhverv er der glæde over Viktors og Carolines aktuelle turneringssejre forud for det danske erhvervsfremstød i Japan.
 
”Atleter som Viktor Axelsen og Caroline Wozniacki er fremragende ambassadører for Danmark, og det har en positiv effekt på Danmark som brand, når danske atleter præsterer på den internationale scene. På den måde har Viktor og Caroline med weekendens turneringssejre i Tokyo været med til at skabe yderligere opmærksomhed om de gode dansk-japanske relationer, som vi også sætter fokus på, når vi sammen med kongehuset er med i en erhvervsdelegation til Japan i oktober,” siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov.
 
Godt for dansk eliteidræt og godt for Danmark
 
Team Danmarks direktør, Lone Hansen, glæder sig først og fremmest over Viktor og Carolines fantastiske sportslige præstationer, men ser også meget positivt på den afledte effekt disse har på Danmark som brand, og på hvordan de kan være med til at skabe positiv opmærksomhed omkring Danmark forud for det danske erhvervsfremstød til oktober.
 
”Det er skønt, at se danske atleter præstere på allerhøjeste niveau i Tokyo, hvor der skal kæmpes om OL-medaljer i 2020. Samtidig er Viktor og Caroline fantastiske ambassadører for Danmark – ikke bare med deres præstationer, men også med deres positive fremtræden. Vores lille land fylder lidt mere på verdenskortet efter en sportsweekend, som den vi lige har haft. Det er godt for dansk eliteidræt, og det er godt for Danmark,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.
 

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Yderligere oplysninger

Lone Hansen
Direktør, Team Danmark
Tlf. 6038 2527
Mail: loha@teamdanmark.dk

Fakta om det danske erhvervsfremstød i Japan

Kronprinseparret rejser 10.-13. oktober til Japan sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen, sundhedsminister Ellen Trane Nørby, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og kulturminister Mette Bock samt repræsentanter for danske virksomheder. Delegationen skal gøre indtryk på Japan, der står for verdens tredje største økonomi med 126 millioner potentielle forbrugere og aftagere af f.eks. produkter fra Danmark. 

Danmark havde i 2016 en eksport til Japan på omkring 22 milliarder kroner.
En beregning foretaget for Udenrigsministeriet viser, at den danske eksport til Japan potentielt kan stige med op til 70 procent som følge af en handelsaftale med Japan.

I 2017 fejrer Danmark og Japan desuden  150 års venskab og diplomatiske relationer.

Luk

Del