vi kÆmper for guld
 

Det eneste, jeg kunne visualisere, var at vinde løbet
29.09.17
Team Danmark

Interview med den nykårede U23-verdensmester på enkeltstart, 18-årige Mikkel Bjerg.
Du er bare 18 år og nykåret U23-Verdensmester på enkeltstart! Hånden på hjertet. Troede du på, at du kunne vinde guld, da du stod klar på startrampen?

”Ja, det troede jeg faktisk på. Jeg var enormt tændt og meget opsat på at levere en god præstation. Det eneste, som jeg kunne visualisere inde i mit hoved, det var at vinde løbet. Det lyder måske meget optimistisk, men det motiverer mig og er med til at gøre mig 100 procent fokuseret. På en enkeltstart er det ekstremt vigtigt at være helt klar lige fra starten.”

Hvordan har du så hurtigt kunnet tage skridtet fra junior til U23-rytter?

”Jeg har som junior haft et højt fysisk niveau for min alder, så jeg vidste godt, at jeg godt kunne måle mig med dem, der var lidt ældre. I samarbejde med min træner, Thomas Dalsted, fra Danmarks Cykle Union har jeg fået sammensat et perfekt program med hensyn til bl.a. dosering af træningsmængden, så jeg kunne være toptunet til at præstere til VM.”

Dansk cykling har haft et fremragende VM. Hvad er det, der gør, at I er så mange, der præsterer på så højt et niveau lige nu?

”Dansk cykling er inde i en rigtig god æra – ikke mindst på kvindesiden. Inden for de senere år er talentprogrammet blevet større og meget mere professionelt, og det kan mærkes. Nu er vi med til at sætte standarden internationalt.”

Hvordan arbejder du med at fortsætte din udvikling som cykelrytter?

”Jeg prøver at fortsætte efter den plan, som er lagt, og jeg passer på ikke at øge træningsmængden for hurtigt. Man kan nemt blive grebet af stemningen og tro, man kan det hele. Men træningsmængden skal trappes op år for år. Jeg har en tommelfingerregel om, at jeg ikke skal øge træningsmængden med mere end cirka 10 procent per år, men det er selvfølgelig noget, jeg planlægger sammen med min træner.”

Hvordan føles det at skulle til at køre i den regnbuefarvede trikot i det kommende år?

”Det bliver kæmpe stort. Jeg glæder mig helt vildt! Og en verdensmester skal jo helst vinde nogen løb, så det håber jeg selvfølgelig også, at jeg kan gøre.”

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Yderligere oplysninger

Lone Hansen
Direktør, Team Danmark
Tlf. 6038 2527
Mail: loha@teamdanmark.dk

Fakta om det danske erhvervsfremstød i Japan

Kronprinseparret rejser 10.-13. oktober til Japan sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen, sundhedsminister Ellen Trane Nørby, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og kulturminister Mette Bock samt repræsentanter for danske virksomheder. Delegationen skal gøre indtryk på Japan, der står for verdens tredje største økonomi med 126 millioner potentielle forbrugere og aftagere af f.eks. produkter fra Danmark. 

Danmark havde i 2016 en eksport til Japan på omkring 22 milliarder kroner.
En beregning foretaget for Udenrigsministeriet viser, at den danske eksport til Japan potentielt kan stige med op til 70 procent som følge af en handelsaftale med Japan.

I 2017 fejrer Danmark og Japan desuden  150 års venskab og diplomatiske relationer.

Luk

Del