vi kÆmper for guld
 

Vigtigt at bekæmpe ”klassifikations-snyd” i parasporten
29.09.17
Team Danmark

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, roser Parasport Danmark for deres arbejde for at skabe mere objektivitet og større gennemsigtighed i parasporten.

Inden for parasporten klassificeres atleter efter graden af deres handicap, og når der snydes med disse klassifikationer skaber det ulige konkurrencevilkår og underminerer sportens troværdighed. Politiken bringer fredag en artikel, som beskriver problemer med gennemskueligheden i klassifikationerne i parasporten. Team Danmarks direktør, Lone Hansen, roser Parasport Danmark for at arbejde både nationalt og internationalt for at sikre korrekte og gennemskuelige klassifikationer.

”Snyd med klassifikationer inden for parasporten er en trussel mod idrættens troværdighed og skal bekæmpes. Parasport Danmark gør et rigtig godt arbejde for at skabe større objektivitet gennem mere evidensbaserede klassifikationer, og jeg tror på, at det er vejen frem,” siger Lone Hansen.

Michael Mølgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark, mener, at det er helt afgørende for parasporten at forebygge snyd med klassifikationer for at sikre fair og gennemskuelige konkurrencevilkår for danske atleter. Et arbejde der allerede er godt i gang.

”Vi sætter ressourcer og kompetencer ind på at udvikle klassifikationsområdet. Vi arbejder efter den internationale paralympiske komités (IPC) klassifikationskode. Det er en kode, der opstiller rammer for blandt andet uddannelse af klassifikatører, etik, databeskyttelse og gennemsigtighed i systemet. Vi har ansat en medarbejder med de relevante kompetencer specifikt til at håndtere det her område,” siger Michael Mølgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark.

Parasport Danmark deltog tidligere på måneden sammen med 40 andre nationer ved IPC’s Vista conference i Toronto, hvor klassifikationsområdet var et vigtigt punkt på dagsordenen under temaet Opportunities and challenges in Paralympic sport science and medicine support.

Du kan læse mere om konferencen her.

Læs Politikens artikel Erfaren para-atlet: For at få medaljer skal du bare lyve lidt (kræver abonnement). 

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Yderligere oplysninger

Lone Hansen
Direktør, Team Danmark
Tlf. 6038 2527

Luk

Del