vi kÆmper for guld
 

Dansk roning viser verdensklasse til VM
29.09.17

Tre både er allerede i A-finalen og flere kan kvalificere sig i løbet af fredag. Bl.a. herrefireren viser, at der måske er en ny dansk Guldfirer på vej i den tunge klasse. ”Resultaterne viser, at elitearbejdet i Bagsværd er af allerhøjeste karat,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Efter modgang kommer medgang. I hvert fald for dansk roning. Efter orkanen Irma blæste forberedelserne til VM omkuld, viser de danske roere i disse dage klassen til VM i roning.

”De resultater roerne leverer til VM i Florida er virkelig imponerende og fortjener stor og bred anerkendelse. Dansk rosport har leveret store præstationer gennem årtier og er med Guldfireren i spidsen en del af dansk kulturarv. At nye konstellationer nu melder sig klar til at tage over er fantastisk flot af roerne og trænerteamet. Samtidig er det godt at se, at Finn Trærup-Hansen får en fornem start på sit nye job som sportschef i forbundet,” siger Lone Hansen.

Ny firer på vej
Efter letvægtsfireren (Guldfireren) blev taget af OL-programmet har trænerteamet og Team Danmark arbejdet tæt sammen om at udvikle roere i den tunge klasse. Midler fra donationen fra Salling Fondene har gjort det muligt at investere i bl.a. nye både, og trænerne på Bagsværd Rostadion har sammen med Team Danmarks eksperter arbejdet på at udvikle de nye konstellationer. En af dem er den nye herrefirer, hvor nogle af roerne har skulle tage adskillige kilo på i vægt.

”Arbejdet med den nye herrefirer, og de resultater de fire roere i båden allerede leverer, viser, hvor professionelt og dygtigt, de arbejder i landsholdslejren. Det er imponerende at se, at dansk roning nu også gør sig gældende i de tunge klasser, og det lover godt for fremtiden for dansk roning,” siger Lone Hansen.

Fakta: Danske finaler
Tre både er allerede kvalificeret til A-finaler. Det er Hedvig Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen i kvindernes toer uden styrmand, det nyligt sammensatte par Juliane Elander Rasmussen og Aja Runge Holmegaard i kvindernes letvægtsdoublesculler, der i blot deres tredje løb sammen har formået at ro sig i finalen.
Endelig har herrefireren med Joachim Sutton, Tøger Berg Rasmussen, Tobias Kempf og Steffen Bonde overrasket alt og alle ved allerede nu at vise verdensklasse.

 

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Yderligere oplysninger

Lone Hansen
Direktør, Team Danmark
Tlf. 6038 2527

Luk

Del