vi kÆmper for guld
 

Projekter lige nu

I øjeblikket er Team Danmark involveret i en række forskellige forskningsprojekter.
TRÆNINGSMODELLER, FORBEREDELSESSTRATEGIER OG ERGOGENE STOFFER
Projektet er et samarbejde mellem:
 • Dansk Forening for Rosport (sportschef Lars Christensen landstræner Mads Haubro), Danmarks Cykle Union (sportschef Lars Bonde og landstræner Morten Bennekou)
 • Institut for Idræt, Københavns Universitet (professor Jens Bangsbo, ph.d. Thomas Gunnarson og ph.d.-stipendiat Casper Skovgaard Andersen)
 • Team Danmark (arbejdsfysiolog og ph.d. Peter Møller Christensen og ph.d.-stipendiat Casper Skovgaard Andersen)
Formålet med projektet er dels at undersøge betydningen af brug af ergogene stoffer (biokarbonat og koffein) før og efter konkurrencer og dels at undersøge forskellige typer af opvarmningsstrategier.
Derudover sætter projektet fokus på præstationsoptimering gennem anvendelse af høj intens træning.
Der sker en løbende formidling af resultater og erfaringer fra projektet på seminarer for landstrænere og sportschefer frem til projektets afslutning i efteråret 2016.

UDHOLDENHEDSTRÆNING OG RESTITUTIONSEVNE: IMPLIKATION FOR OPTIMAL ERNÆRING OG PRÆSTATIONSOPTIMERING I ORIENTERINGSLØB OG CYKLING
Projektet er et samarbejde mellem:
 • Dansk Orienterings-Forbund (sportschef Michael Sørensen og landstræner Lars Lindstrøm) og Danmarks  Cykle Union (sportschef Lars Bonde og landstræner Casper Jørgensen)
 • Gøteborg Universitet (Ansvarlig: Klavs Madsen) i samarbejde med Københavns Universitet (professor Jens Bangsbo) Norges Idrettshøjskole (Jørgen Jensen) og Arla Foods A/S (Senior Director Anders Steen Jørgensen)
 • Team Danmark (sportsdiætist Lene Bundgaard, bioanalytiker Susanne Jørgensen og sportsdiætist Christina Nielsen)
Formålet med projektet er at undersøge, hvordan forskelligt indtag af kulhydrat og proteiner påvirker restitutionsevnen i udholdenhedsdiscipliner.  
Der sker en løbende formidling af resultater og erfaringer fra projektet på seminarer for landstrænere og sportschefer frem til projektets afslutning i marts 2015.

EFFECTS OF Β-ALANINE AND SODIUM BICARBONATE SUPPLEMENTATION ON PERFORMANCE IN POWER ATHLETES – IN RELATION TO TIME AND SEX

Projektet er et samarbejde mellem:
 • Dansk Kano- og Kajak-Forbund (sportschef Bo Vestergaard) og Dansk Håndbold Forbund (sportschef Ulrik Wilbek)
 • Københavns Universitet (professor Bente Kiens, lektor Nikolaj Nordsborg ogph.d.-stipendiat Signe Refsgaard Bech)
 • Team Danmark (sportsfysiolog og fysisk træner Thue Kvorning og sportsdiætist Christina Nielsen)
Formålet med projektet er at undersøge, hvordan indtag af beta-alanin og natrium bicarbonat fremmer præstationsevnen under højintenst arbejde i forskellige discipliner.  
Der sker en løbende formidling af resultater og erfaringer fra projektet på seminarer for landstrænere og sportschefer frem til projektets afslutning i sommeren 2015.

EVALUATION OF CAREER-SUPPORT PROGRAMS FOR ELITE-ATHLETES: A CROSS-CULTURAL COMPARISON OF SPORTS SYSTEMS
Projektet er et samarbejde mellem:
 • En lang række forhenværende atleter og specialforbund i Schweitz, Polen og Danmark.
 • Syddansk Universitet (professor Jørn Hansen og ph.d.-stipendiat Andreas Küttel)
 • Team Danmark (sportskonsulent Magnus Wonsyld)
Formålet med projektet er at undersøge, uddannelses- og karrierevejledningstilbud i Polen, Schweitz og Danmark understøtter atleters karriereovergange og hvilke faktorer, der gør sig gældende forstået i en socio-kulturel kontekst.  
Der sker en løbende formidling af resultater og erfaringer fra projektet på seminarer for landstrænere og sportschefer frem til projektets afslutning i sommeren 2016.

TALENT OG KREATIVITET MED UDGANGSPUNKT I HÅNDBOLD

Projektet er et samarbejde mellem:
 • Dansk Håndbold Forbund (sportschef Ulrik Wilbek)
 • Københavns Universitet (professor Jens Bo Nielsen og ph.d. Jesper Lundbye-Jensen)
 • Team Danmark (sportsfysiolog og fysisk træner Thue Kvorning)
Formålet med projektet er at undersøge sammenhængen mellem midthjernens dopaminniveau, indlæringsevne, konsolidering af hukommelse efter indlæring, beslutningstagning og oplevelsen af flow.
Der sker en løbende formidling af resultater og erfaringer fra projektet på seminarer for landstrænere og sportschefer frem til projektets afslutning ved udgangen af 2015.    

SCREENING OG FOREBYGGELSE AF SKULDERSKADER BLANDT UNGE HÅNDBOLDSPILLERE

Projektet er et samarbejde mellem:
 • Dansk Håndbold Forbund (sportschef Ulrik Wilbek)
 • Aarhus Universitet (fysioterapeut og Cand. Scient.san. Merete Møller)
 • Team Danmark (læge Morten Storgaard og fysioterapeut Connie Linnebjerg)
Formålet med projektet er via screening af hånboldspillere at optimere og målrette styrketræning med henblik på at nedbringe antallet af skulderskader hos elitehåndboldspillere.   
Der sker en løbende formidling af resultater og erfaringer fra projektet på seminarer for landstrænere og sportschefer frem til projektets afslutning i sommeren 2016.

STRESS OG GENOPLADNING UNDER LÆNGEREVARENDE TRÆNINGSLEJRE OG KONKURRENCER

Projektet er et samarbejde mellem:
 • Dansk Sejl Union (sportschef Thomas Jacobsen), Dansk Ishockey Union (udviklingschef Flemming Green), Dansk Bold Union (landstræner Nils Nielsen), Dansk Orienterings-Forbund (landstræner Lars Lindstrøm)
 • Syddansk Universitet (ph.d. Kristoffer Henriksen)
 • Team Danmark’s Sportspsykologiske Team (teamleder Jens Meibom)
Formålet med projektet er at afdække mønstre og håndteringsstrategier hos atleter, der udsættes for længerevarende mentalt pres. På baggrund heraf tilrettelægges og gennemføres psykologiske forløb med formålet at hjælpe atleterne til at en optimeret genopladning.   
Der sker en løbende formidling af resultater og erfaringer fra projektet på seminarer for landstrænere og sportschefer frem til projektets afslutning i vinteren 2016.

FROM ELITE SPORT TO BUSINESS – CAREER TRANSITIONS AND ATHLETES AS ENTREPRENEURS AND INNOVATORS

The project is carried out in cooperation between:
 • 4player Aps (direktør Rasmus Haagensen)
 • Syddansk Universitet (ph.d. Ulrik Wagner), Griffith University, Brisbane, Australia (Dr. Caroline Ringuet-Riot and Professor Christopher Auld)
 • Team Danmark (carreer and educational advisor Magnus Wonsyld)
The aim of this study is to investigate how elite athletes may benefit from experiences, skills and networks gained through their careers in international elite sport once they decide to start their own businesses.   
There will be a continuous distribution of results and experiences from the project to sport managers and national coaches until the termination of the project in 2017.

FORBEDRING AF UDHOLDENHEDSPRÆSTATION MED HØJINTENS TRÆNING – EFFEKT AF KORTE VS. LANGE INTERVALLER

Projektet er et samarbejde mellem:
 • Dansk Orientering-Forbund (landstræner Lars Lindstrøm)
 • Aalborg Universitet (ph.d.-stipendiat Torben Rokkedal Lausch)
 • Team Danmark (post.doc. Peter Møller Christensen)
Formålet med projektet er at undersøge effekterne af to typer af højintense intervaller hos i forvejen veltrænede orienteringskøbere.    
Der sker en løbende formidling af resultater og erfaringer fra projektet på seminarer for landstrænere og sportschefer frem til projektets afslutning i sommeren 2015.

Følg os

Luk

Del