vi kÆmper for guld
 

Aldersrelateret træning - ATK

Aldersrelateret træningskoncept (ATK) skal være med til at gøre det sjovt for både børn og unge at pakke træningstasken.

Aldersrelateret træning er idræt og bevægelse tilpasset til den alder og det udviklingstrin, udøverne er på. For børn og unge skal det være både sjovt og udfordrende at træne. Der skal være sved på panden og smil på læben.

Aldersrelateret træning handler om meget mere end at producere eliteatleter. Det handler om at skabe træningsmiljøer, hvor børn og unge atleter kan udvikle sig, og hvor træningen er tilpas udfordrende, så man kan fastholde udøverne i idrætten - til gavn og glæde for forbund og klubber og for dansk idrætsliv.

Team Danmarks aldersrelaterede træningskoncept (ATK) beskriver aldersrelateret træning ud fra viden om og erfaringer med talentudvikling og træning af børn og unge. Den første udgave af ATK udkom i 2005, og den nye version er nu klar med den nyeste og opdaterede viden fra teori og praksis. 

 

ATK 2.0 - Træning af børn og unge 

 

ATK er anbefalinger til træneren og til træning af børn og unge før, under og efter puberteten. ATK er baseret på forskning, med henblik på at fremme en hensigtsmæssig udvikling af børn og unges idrætsfærdigheder.

 

Ved at læse 'ATK 2.0 - Træning af børn og unge' får du bl.a.:

  • Indsigt i børn og unges udvikling i relation til idrætten før, under og efter puberteten.
  • Et vidensbaseret fundament for praktisk og systematisk træning af børn og unge.
  • Principper for aldersrelateret træningen inden for hhv. fysiologisk udvikling og fysisk træning, motorisk og teknisk udvikling og træning, sportsmedicin, sportsernæring, sportspsykologi, sportspædagogik og atletuddannelse.

Bogen 'ATK 2.0 - Træning af børn og unge' kan bestilles for 299 kr her 

 

Idrætsspecifikke ATK'er

Team Danmark samarbejder med en en lang række specialforbund om udvikling og implementering af idrætspecifikke ATK'er, hvor anbefalingerne bliver implementeret i forbund og klubber, hvor børn og unge træner til daglig.

Aldersrelateret træning har betydet et markant løft i kvaliteten af børne- og ungdomstræningen i klubberne i de forbund, der har udviklet og implementeret idrætspecifikke ATK'er.

 

Følg os

Video Anbefalinger til træning af børn og unge

Video Aldersrelateret træningskoncept i ishockey

 
Se hvordan Danmarks Ishockey Union arbejder med udvikling og implementering af aldersrelateret træning.

Luk

Del