vi kÆmper for guld
 

Banelandsholdet jagter årets første VM-medaljer
03.04.17

Et ungt, men yderst talentfuldt hold ryttere rejser i den kommende uge til VM i Hong Kong. Der er gode muligheder for at lande Danmarks første VM-medaljer i 2017.

Banelandsholdet er kommet blæsende ind i 2017. I februar satte holdet banerekord i 4000 meterløbet og vandt sæsonens første World Cup i Cali i Columbia. Samtidig blev det til en tredjeplads til Casper Folsach i omnium. Fra den 12. april gælder det VM-medaljer, og Danmark stiller med et af de yngste hold blandt alle lande. Banelandsholdet har efter OL sagt farvel til Rasmus Quaade og Lasse Norman Hansen, der er midt i landevejssæsonen. Alligevel er niveauet overraskende højt, fortæller Casper Folsach.

”Jeg synes, vi står rigtig godt. Inden World Cuppen i Columbia havde vi ikke kørt specielt godt, men vi endte alligevel med at sætte banerekord. Vi er i bedre form nu, og selv om de andre også er godt forberedte på VM, er jeg sikker på, vi kan være med i toppen,” siger han.

Betyder det, at VM-medaljer er inden for rækkevidde?

”Vi har medaljechancer i alle de discipliner, vi stiller op i. Hvis alt flasker sig, er der en god chance for, at vi har medaljer med hjem i kufferten. Jeg ved endnu ikke hvilke discipliner, jeg skal køre, men jeg har et håb om at kunne køre et verdensmesterskab hjem til Danmark.” 

Hvordan har I forberedt jer til VM?

”Vi er godt forberedte og formen er god. Vi har været fire uger på træningslejr i Sydafrika, hvor vi har lavet højdetræning og haft en uge med højintensiv træning. Den sidste uge inden afrejse til Hong Kong er vi på træningslejr i Ballerup Super Arena. Derefter har vi nogle dage i Hong Kong, hvor vi kan vende os til forholdene derude.”

Holdet har gennemgået et generationsskifte, og du er nu den mest rutinerede rytter på holdet. Hvad tænker du om din rolle på holdet?

”Jeg har været på landsholdet i cirka seks år, så min rolle er at statuere et godt eksempel og skabe så god en kultur som muligt. Det er en rolle, jeg rigtig gerne vil tage på mig. F.eks. er Julius Johansen kommet med på holdet. Han bliver den yngste rytter til VM og skal have dispensation for at deltage, fordi han stadig er juniorrytter. Jeg vil gerne være med til at vise, hvad det kræver at være på landsholdet og blive en af de bedste.” 

Hvorfor er kulturen på holdet så vigtig?

”Det er her, vi kan hente meget i forhold til vores konkurrenter, der arbejder med langt større budgetter. Kigger vi på økonomien er vi bagud, så derfor skal vi være bedre end vores konkurrenter på andre parametre. Vi skal være de bedste til at støtte hinanden og hjælpe hinanden til at træffe de rigtige valg, når det kommer til kost, træning, søvn osv. Det skal vi ikke kun gøre de sidste måneder op til OL – det skal vi tænke over allerede i dag. Forberedelserne til OL i 2020 er jo allerede begyndt.” 

 

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Luk

Del