vi kÆmper for guld
 

AART skal tegne Danmarks nationale rostadion
07.04.17

AART Architects vinder sammen med Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, LIW Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører arkitektkonkurrencen om at tegne Danmarks nye, nationale rostadion ved Bagsværd Sø. ”Det er et fantastisk projekt for dansk eliteidræt,” siger Team Danmarks direktør Lone Hansen

Danmark skal have et nyt nationalt rostadion ved Bagsværd sø, da det gamle rostadion ikke længere lever op til nutidens krav. Nu har et enigt bedømmelsesudvalg netop kåret vinderne af arkitektkonkurrencen om, hvem der skal tegne det nye stadion. Vinderen er AART Architects som sammen med Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, LIW Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører har udarbejdet et projekt, der omfatter forslag til udformning af et nyt rocenter, nyt dommertårn med multifunktionel stueetage og tribune samt nyt start- og målområde.

”Udviklingen af Danmarks Rostadion er et fantastisk projekt for dansk eliteidræt. Der er et unikt elitemiljø på Bagsværd Sø, som mange nationer misunder os. Det er et elitemiljø, som med vinder projektet får nogle faciliteter, der giver gode muligheder for at fastholde Danmark om en kajak- og ro­nation i verdensklasse,” siger Team Danmarks direktør Lone Hansen.

Moderne rostadion i respekt for naturen

Danmarks Rostadion ved Bagsværd Sø er Danmarks nationalstadion for roning, kano- og kajaksporten og i dagligdagen hjemsted for de mange ro- kano- og kajakklubber i Københavnsområdet og den nationale elite. Med det nye rostadion får de danske roere træningsfaciliteter i verdensklasse, der kan understøtte og videreudvikle Team Danmarks arbejde med topatleterne inden for roning, kano og kajak.

 

"Der er ingen tvivl om, at vi med vinderforslaget har valgt den rigtige retning for projektet. Derfor glæder vi os også til at skulle videreudvikle netop dette projekt i samarbejde med det team, der står bag det," udtaler Erik Jæger, der som formand for både Fonden Danmarks Rostadion og bedømmelseskomitéen, har været med til at vælge vinderprojektet.

Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø og Gladsaxe Kommune er bygherrer på det samlede projekt med Rambøll Danmark A/S som bygherrerådgivere. Bag projektet står desuden Team Danmark, København og Lyngby-Taarbæk Kommuner. Projektet støttes økonomisk af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med på 50 mio. kr.

Lokale og Anlægsfonden støtter arkitektkonkurrencen og forventes også at støtte selve projektet. Det nye nationale rostadion forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2020 og med en vinder af arkitektkonkurrencen kan projektet nu for alvor begynde at tage form.

Fakta

I november 15 stiftede Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk kommuner sammen med Team Danmark ’Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø’. Fondens formål er at stå for nybygning af det nationale stadion ved Bagsværd Sø og en rekreativ bearbejdning af hele det fredede naturområde, der binder anlægget sammen. Den rekreative bearbejdning af naturområdet foregår i et samarbejde med Gladsaxe Kommune.


Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Yderligere oplysninger

Lone Hansen
Direktør, Team Danmark
Tlf. 6038 2527

Erik Jæger
Formand for Fonden Danmarks Rostadion
Telefon 3168 3100
Presse@danmarksrostadion.dk

 

Luk

Del