vi kÆmper for guld
 

Ny samarbejdsaftale med VIA Elitesport
03.11.17
Team Danmark

VIA Elitesport og Team Danmark vil give elitesportsudøvere på internationalt niveau bedre mulighed for at kombinere uddannelse og elitesportskarriere.

Team Danmark og VIA Elitesport har indgået en aftale, der skal sikre, at elitesportsudøvere på internationalt niveau sideløbende med idrætskarrieren kan gennemføre en uddannelse.

VIA Elitesport forpligter sig til at udøve fleksibilitet i tilrettelæggelsen af uddannelsen, så studerende atleter kan deltage i træningslejre, stævner og mesterskaber. Det vil for eksempel give mulighed for, at en eksamen kan udsættes eller at uddannelsen forlænges. Der slækkes ikke på uddannelsens krav til optagelse og gennemførelse i øvrigt.

”Det er de eksemplariske, proaktive og ærlige studerende, der er gode medstuderende, vi skal hjælpe”, siger Tue Fisker, der er projektkoordinator for VIA Elitesport.

Samarbejde med uddannelsesinstitutioner er afgørende

”Idræt er en vigtig del af livet, som også skal have plads til familie og en erhvervskarriere. Det kræver fleksible uddannelser og trænere, og at vi kan tilbyde gode faciliteter i nærmiljøet,” siger Lone Hansen, der er direktør i Team Danmark.

Mange af de kompetencer, en eliteudøver får i sportskarrieren, kan bruges i den civile karriere, og at et godt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne er betydningsfuldt, understreges ifølge Lone Hansen af, at 38% af de danske medaljetagere ved OL i Rio er studerende. For medaljetagere ved verdensmesterskaber er tallet hele 68%.

Olympiske ambitioner

Der er store forhåbninger til den nye aftale, og VIA Eliteport har blandt andet ambitioner om at se nogle af deres studerende på det danske OL-hold i Tokyo i 2020.

”Vi har en ambition om, at tre-fem Team Danmark-støttede VIA-studerende deltager i de olympiske lege i Japan i 2020, og at andre VIA-studerende vinder internationale medaljer,” sagde Tue Fisker, da en ny aftale mellem Team Danmark og VIA fornylig blev underskrevet.

Fire VIA-studerende – en bryder, en håndboldspiller, en skytte og en orienteringsløber – er for tiden støttet af Team Danmark. Det forventes ifølge Tue Fisker, at aftalen med Team Danmark vil betyde, at flere unge elitesportsudøvere vil vælge VIAs uddannelser.


Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Yderligere oplysninger

Lone Hansen
Direktør
Telefon:  60 38 25 27
E-mail: loha@teamdanmark.dk

Luk

Del