vi kÆmper for guld
 

Frugtbare møder med udenlandske kolleger
30.11.17

Efteråret har budt på flere inspirationsmøder med andre nationers eliteidrætsorganisationer – møder der er med til at vise styrker og potentialer ved Team Danmarks eliteidrætsmodel. Flere lande er imponeret over samarbejdet med Elitekommunerne og peger på Team Danmarks muligheder for skarpe prioriteringer pga. politisk uafhængighed som en af årsagerne til den gode udvikling.

Det er muligt, at OL i Rio føles som lang tid siden. De fornemme danske resultater fortsætter dog med at give genlyd langt ude fra Danmarks grænser. Derfor har Team Danmark gennem de seneste måneder haft besøg af flere lande, som vil høre mere om, hvordan det kan lykkes at skabe en af verdens mest succesfulde eliteidrætsnationer. Noget af det, der skaber mest begejstring er Team Danmarks lovforankrede uafhængighed og muligheder for at prioritere skarpt, samarbejdet med Elitekommunerne og den generelle sammenhængskraft i dansk eliteidræt.

Senest har en østrigsk delegation været på besøg, hvor de både var forbi Team Danmarks kontor i Brøndby, rocenteret i Bagsværd og i Roskilde Kommune for at lære mere om, hvordan en Elitekommune arbejder med talenter.

Under overskriften ’Østrig importerer know how fra det succesrige danske system’ fortæller østrigerne til avisen OÖ Nachrichten, hvordan de kigger mod Danmark for at udvikle deres eliteidrætsmodel. Østrig vandt en bronzemedalje ved OL i Rio, hvor Danmark vandt 15. Den østrigske sportsminister for Oberösterreich, Michael Strugl fremhæver i artiklen både den høje danske idrætsdeltagelse og mulighederne for skarpe prioriteringer på grund af Team Danmarks politiske uafhængighed som en af årsagerne til Danmarks internationale succes (læs artiklen her).  

For Team Danmarks direktør, Lone Hansen er det interessant at diskutere forskellige eliteidrætsmodeller, og hvordan man bedst muligt udvikler eliteidrætten med vores udenlandske kolleger. 

”Vi bliver klogere på styrker og svagheder ved Team Danmarks eliteidrætsmodel, når vi spejler den mod andre. Det kan være i forhold til at udvikle faciliteter, individuel direkte støtte til atleterne eller samarbejdet med uddannelsesinstitutioner. Generelt er vores udenlandske kolleger imponeret af vores eliteidrætsmodel, hvor der er en klar rollefordeling mellem idrættens aktører. Det er en struktur, hvor vi er handlingsdygtige og i stand til at prioritere og udnytte ressourcerne bedst muligt,” siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Rød tråd i talentarbejdet
Ud over Østrig har bl.a. Sverige og Norge i løbet af efteråret besøgt Team Danmark og udvekslet erfaringer om forskellige udviklingspotentialer for eliteidrætten. Et af de emner, der vækker begejstring er talentarbejdet i Danmark, og samarbejdet med Elitekommunerne, hvor et sammenhængende talentarbejde er defineret i strategien om Aldersrelateret Træningskoncept (læs mere om ATK 2.0 her).

”Flere lande vil gerne overføre vores model for samarbejde med Elitekommunerne. Det er en model og strategi, som dels er med til at sikre talenternes hverdag hænger sammen, fleksible og koordinerede muligheder for sportslig udvikling og uddannelse på flere niveauer. Samarbejdet giver en rød tråd i talentarbejdet fra klubniveau, specialforbund til det nationale eliteidrætsarbejde,” siger Lone Hansen. 

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Luk

Del