vi kÆmper for guld
 

Danmarks mr. OL gør atleterne klar til konkurrence
22.02.18
Sportsmedicin / Team Danmark

Team Danmarks fysioterapeut Kim Larsen er med til sit 12. OL, og han er manden, atleterne går til, når de har brug for behandling eller massage.

”Den typiske dag består af behandling af småskavanker og restitutionsbehandling af atleterne, så de står så knivskarpt som muligt, når de skal præstere,” siger Kim Larsen, der er fysioterapeut i Team Danmark og ved OL i PyeongChang er med ved et OL for 12. gang.

Der har heldigvis ikke været store skader i OL-lejren i Sydkorea, så arbejdet har mest handlet om at behandle overanstrengte muskler, begyndende skinnebensbetændelse, hold i nakken osv.

”Klinikken i den danske lejr i OL-byen er sparsom sammenlignet med Team Danmarks klinikker i Danmark, men jeg har, hvad jeg skal bruge herude. Opstår der noget, som kræver lægebehandling, findes der en klinik i OL-byen, hvor læger blandt andet kan scanne atleter,” fortæller Kim Larsen.

Der er mange store sportslige oplevelser, der popper op, når Kim tænker over, hvilke der har været hans største OL-oplevelser. Poul-Erik Høyers badmintonguld i Atlanta i 1996, Michael Maze og Finn Tugwells bronzemedalje i bordtennis i Athen i 2004, Mark O. Madsens sølv  og håndboldboldherrernes guld i Rio.

”Hvert OL er en unik menneskelig og sportslige oplevelse. Mangfoldigheden i sportsgrenene og de personligheder der er med fra hele verden. Der er en helt særlig intensitet ved OL, som man ikke møder til andre mesterskaber,” siger Kim Larsen.

 

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Luk

Del