vi kÆmper for guld
 

Tre ildsjæle nomineret til talentpris
05.01.18

Lørdag aften uddeles ’Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris’ til Sport 2017 showet i Herning. De nominerede er kvindelandstræner i DCU Cathrine Marsal, udviklingschef hos Danmarks Ishockey Union Flemming Green og forhenværende rektor for Falkonergården Gymnasium og HF Kirsten Cornelius.

Talent skabes sjælendt alene. Bag atleterne står mennesker, som er fuldstændig afgørende for dansk eliteidræts succes. Det er de tre nominerede til Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris fremragende eksempler på. Prisen hylder personer, der har gjort en særlig indsats for at styrke udviklingen af danske sportstalenter, og vinderen afsløres til DR gallashow Sport 2017 lørdag den 6. januar.

De nominerede er…

Gennembrud for dansk kvindecykling
Cathrine Marsal har løftet dansk kvindecykling til et niveau, som de færreste drømte om eller troede på. Hun har formået at tiltrække piger og kvinder til sporten, og hun har opbygget et elitemiljø, der skaber atleter i verdensklasse. Det har hun gjort ved at professionalisere indstillingen til træningen og ved at hæve rytternes ambitionsniveau.

Resultaterne taler for sig selv. I 2015 var der ingen danske kvinderyttere på UCI’s individuelle rangliste til OL-kvote. I dag har Danmark fire ryttere på listen og er gået fra en placering som nummer 37 til nummer 9 på UCI’s nationale rangliste. 

International succes
Flemming Green har været med til at skabe rammerne for talentarbejdet i dansk ishockey og har dermed en stor andel i dansk ishockeys store internationale succes. På trods af at Danmarks Ishockey Union har under 5000 medlemmer, har det danske seniorlandshold siden 2003 været en fast bestanddel af A-gruppen, og succesen i verdens stærkeste liga NHL er tilsvarende stor.

Gymnasieordning for eliteatleter
Kirsten Cornelius har været med til at udvikle den 4-årige gymnasieordning for eliteidrætselever. En ordning, der er blevet en central del af rygraden i dansk talentudvikling og eliteidræt, da den giver unge atleter mulighed for at udvikle deres fulde potentiale inden for uddannelse og eliteidræt. 

Kirsten Cornelius er netop gået på pension, men som forhenværende rektor for Falkonergården Gymnasium og HF har hun en væsentlig andel i flere af det forgangne års største sportslige præstationer. Mange atleter fremhæver gymnasiets indsats som afgørende for deres sportslige, menneskelige og uddannelsesmæssige udvikling.

Du kan se, hvem der vinder prisen til Sport 2017 på DR fra kl. 21.00 lørdag den 6. januar. 

 

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Tidligere vindere

2016: Thor Hyllegaard Pedersen, sportschef i Danmarks Brydeforbund
2015: Morten Bennekou, talentchef i Danmarks Cykle Union
2014: Finn "Beton" Jensen, kraftcentertræner i Dansk Sejlunions Kraftcenter Vest
2013: Finn Larsen, talentudvikler i Maribo Kajakklub
2012: Lars Christensen, sportschef i Dansk Forening for Rosport
2011: Elitesekretariatet i Svendborg Kommune - Team Danmarks elitekommune, Svendborg 
2010: Dansk Golf Union (konceptet ’Creating Winners’)
2009: Lars Lindstrøm, talenttræner i Dansk Orienterings-Forbund
2008: Danmarks Cykle Union 
2007: Danmarks Ishockey Union 
2006: Benni Ljungbäck, landstræner i Danmarks Brydeforbund

Luk

Del