Team Danmarks Elitekommuner udvikler og understøtter lokale talentmiljøer, så unge talenter kan trives og udvikle sig til at kunne begå sig sportsligt på højeste internationale niveau. 

Elitekommunerne arbejder tæt sammen med idrætsskoler, lokale ungdomsuddannelser og de videregående uddannelsesinstitutioner for at give talenter mulighed for at kombinere elitesport og uddannelse.

Team Danmarks Elitekommuner

24 Elitekommuner fordelt over hele landet

24 Elitekommuner fordelt over hele landet

Hver Elitekommune prioriterer udvalgte idrætsgrene, som er godkendt af de enkelte specialforbund. De prioriterede klubber i kommunerne er en del af specialforbundenes samlede talentudviklingsstrategi.

Talentklasser

I Team Danmarks Elitekommuner er der oprettet talentklasser, hvor der i 7. – 9. (10.) klasse er tilbud om blandt andet morgentræning. De enkelte Elitekommuner har deres egne særlige ordninger, hvor der ud over morgentræning også er en andre tilbud målrettet talenter.

Basalkurser

Team Danmark udbyder i samarbejde med Elitekommunerne basalkurser i sportsernæring, sportsskader og sportspsykologi.
Basalkurserne henvender sig til talenter og eliteudøvere i Team Danmark-regi med en træningsmængde på omkring 15 timer om ugen samt deres trænere og forældre.

Kontakter

og ressourcer

Kontakter

Links

 • Elitekommunekoncept

  Team Danmark har udarbejdet et koncept for vores samarbejde om det lokale talent- og elitearbejde med Elitekommuner over hele landet.

 • Basalkurser

  Team Danmark udbyder i samarbejde med Elitekommunerne basalkurser i sportsernæring, sportsskader og sportspsykologi.

 • Uddannelse

  Team Danmark samarbejder med Elitekommunerne om at skabe fleksible vilkår for atleter under uddannelse.

 • Talentarbejde

  Elitekommunerne spiller en vigtig rolle i Team Danmarks arbejde med aldersrelateret træning.

TEAM DANMARK