Det er afgørende for dansk badmintons fremtidige succes at værne om eliteprogrammet, som er på højt internationalt niveau. Derfor er uenighederne mellem spillere og Badminton Danmark en trussel mod dansk badmintons verdensklasseniveau.

30. november 2018

Det fremragende elitearbejde i dansk badminton er alvorligt truet af uenighederne mellem Badminton Danmark og spillernes repræsentant, DEF-Sport (Spillerforeningen), som ikke kan blive enige om vilkårene for landsholdsdeltagelse.
 
Landsholdsarbejdet er helt centralt for Team Danmark og dansk eliteidræts høje internationale niveau. Team Danmark støtter Badminton Danmarks eliteprogram med 8,6 mio. kr., og derudover har spillerne daglig adgang til en lang række ekspertydelser, der er med til at understøtte elitearbejdet. Dermed er Badminton Danmark et af de specialforbund, der modtager mest støtte fra Team Danmark, forklarer Team Danmarks administrerende direktør, Lone Hansen.
 
”Det er lykkedes at skabe et af de bedste elitemiljøer i international badminton, som år efter år giver spillerne mulighed for at nå verdensklasseniveau. Det arbejde er alvorligt truet af konflikten, og jeg har næsten ikke ord for, hvor ærgerligt det vil være, hvis det miljø bliver ødelagt. Vi kommer ganske enkelt til at frarøve kommende talenter mulighed for at blive lige så dygtige, som de nuværende spillere,” siger Lone Hansen.
 
Nøglen til succes – for både atleter og forbund
I Team Danmark har vi valgt en eliteidrætsmodel, hvor vi investerer i at opbygge elitemiljøer, som giver atleterne muligheder for at blive verdens bedste.
Det er en model, som giver sportslige resultater, hvor Danmark vinder flere medaljer, end vores befolkningsstørrelse berettiger os til. Det er netop badminton et af de stærkeste eksempler på, siger Lone Hansen.

”Trænere og specialforbund er ikke i opposition til spillerne. Tværtimod gør de hinanden bedre, når de er afstemt omkring de grundlæggende værdier, der definerer landsholdsdeltagelse. Der skal være tillid til, at hvis du som atlet vælger at investere tid, talent og træning i fællesskabet på landsholdet, så får du de bedste muligheder for at udfolde dit talent. Det giver samtidig atleterne nogle kommercielle muligheder, som er helt legitime, og som specialforbundene også skal respektere, men det må altid være den sportslige udvikling, der skal have førsteprioritet i landsholdsarbejdet,” siger Lone Hansen og fortsætter:
 
”Det er helt centralt for dansk eliteidræts fremtidige niveau, at atleter, trænere og forbund samarbejder om at udvikle de stærkest mulige miljøer. Derfor skal vi finde en fælles løsning, som alle kan se sig ind i. Som vi tidligere har udtalt, taber vi alle sammen, den dag eliteidræt handler mere om penge end præstationer,” siger hun.

Fakta

Badminton Danmark er kategoriseret som Verdensklasseforbund i Team Danmark.
Der er kategoriseret:

  • 9 Verdensklasseatleter
  • 17 Eliteatleter
  • 21 Bruttogruppeatleter

Team Danmark har i 2018 investeret ca. 8,6 mio. kr. i Badminton Danmarks eliteprogram.

Tilmeld dig vores nyhedsmail