Kasper Kisum fra Nordsjælland Håndbold deltager i et forskningsprojekt, der undersøger den tidlige udvikling af seneoverbelastning. For håndboldspilleren er det en god mulighed for at blive klogere på sin krop.

27. januar 2020

Da Kasper Kisum i en kort periode havde mærket lidt overbelastning i sine knæ, faldt han over et opslag på Team Danmarks Instagram-profil med muligheden for at blive en del af et forskningsprojekt. I sin klub Nordsjælland Håndbold er Kasper Kisum vant til at arbejde med en fysioterapeut, der er meget opmærksom på at være på forkant med optrapning til skader. Derfor så Kasper Kisum forskningsprojektet som en god mulighed for at blive klogere på, hvad han mærkede i sine knæ.

Man får lidt mere ro og bliver oplyst om, hvad der foregår, og hvad det er en optrapning til. Det en fed måde at blive oplyst helt præcist på, hvad der foregår inde i ens knæ og at komme til hos nogle specialister, som man måske ikke ellers kan komme til hos.
Kasper Kisum, håndboldspiller

Se videointerview med Kasper Kisum her

Behov for mere viden

Seneskader er et betydeligt problem hos eliteatleter, men man ved meget lidt om den tidligere udvikling af seneoverbelastning, samt hvilke ”advarselstegn” og forandringer, der kan føre til en kronisk seneskade. Nye ultralyds- og MRI-scanningsteknikker giver bedre mulighed for at vurdere meget små forandringer i selve senen, og derfor har Team Danmark og Institut for Idrætsmedicin, Bispebjerg Hospital – IOC Forskningscenter startet forskningsprojektet op.

Formålet er at kunne identificere og karakterisere sportsrelaterede smerter i knæ- og akillessenen hos eliteatleter så tidligt som muligt og behandle disse smerter mere optimalt. Derfor er deltagerne i forskningsprojektet eliteatleter med nyopståede smerter, og de må ikke have fået en kortisonindsprøjtning i den overbelastede sene.

Der skal bruges 70 eliteatleter til forskningsprojektet, som indtil videre har 30 deltagere. Kravene for at deltage er:

  • Eliteatlet
  • Fyldt 18 år
  • Nyopståede smerter i knæ- eller akillessene
  • Ingen kortisonindsprøjtning

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail