Økonomisk opbakning til parasporten | Team Danmark

Team Danmark er blevet tildelt et ekstraordinært tilskud på ca. 1,8 mio. kr. fra Kulturministeriet. Pengene er øremærket en ny støtteordning til personlige hjælpere mv. inden for parasport i det år, hvor de Paralympiske Lege (PL) afholdes.

18. juni 2020

Næste år afholdes PL i Tokyo, hvor hele Danmark skal heppe på Danmarks dygtigste paraatleter. Kulturministeren har netop tildelt Team Danmark 1,75 mio. kr., som skal finansiere, at de atleter, der har behov for at have personlige hjælpere med til forberedelserne til PL og under selve afvikling i 2021. Det er en nyhed, der vækker glæde hos Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

”Tilskuddet er med til at styrke mulighederne for de paraatleter, der er afhængige af deres personlige hjælper. Udskydelsen af PL, var en mavepuster for mange atleter, og derfor er det et meget vigtigt signal og rygstød til parasporten. Jeg vil gerne takke kulturministeren for at have øje for at give flere af paraatleterne gode vilkår før og under PL. Det fortjener de,” siger Lone Hansen

Midlerne er en del af uddelingen af ekstraordinære tilskud fra udlodningsmidler til idrætten. I alt 17,6 mio. kr. til idrætsinitiativer bliver fordelt til nye og forskellige idrætsprojekter, der på hver sin måde skal sikre gode rammer for et idrætsaktivt liv.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

TEAM DANMARK