Team Danmark har i 2021 investeret fra en intern pulje på i alt 2,9 mio. dkk. Grundet situationen med specialfaciliteterne samt Corona-pandemiens indvirkning på forskningsaktiviteterne, har der ikke været nye opslag. Det eneste nye projekt, som er formet, er med lektor Steen Larsen som bevillingshaver og baserer sig på en lang dialog gennem det meste af 2021 mellem Team Danmark, forskerne og forbund og blev støttet med 750.000 dkk. Derudover har vi støttet med samlet 1,7 mio. dkk. til udstyrsindkøb, og har støttet højdeprojektet ved prof. Carsten Lundby med den halvdel fra 2020-budgettet, som blev overflyttet til 2021 grundet den Corona-betingende udskydelse af projektet.

Der er fortsat vigtige fagområder og emner, som ikke er inkluderet i igangværende forskningsprojekter, og der er forsker-kompetencer og metodikker, som vi ikke har samarbejde med pt. Det er målet, at Team Danmark-støttede forskningsaktiviteter dækker over de kompetencer og behov, vi har over for atleterne og forbundene, og at forskningsprojekterne således danner et vidensfundament for Team Danmarks fageksperters faglige områder.  

I 2022 forventer vi at opslå en ansøgningsproces om støtte til forskningsstøtte til dansk eliteidræt, når forholdene omkring Team Danmarks Nationale Elitesport Center og specialfaciliteterne heri er blevet afklaret.

Hold dig løbende orienteret om nye satsningsområder her på siden.

 

Se igangværende projekter, hvis du vil vide mere om de områder, som vi aktuelt arbejder med.

Har du spørgsmål, en god ide, et interessant emne eller en forespørgsel på en kompetence, som du mener er meget relevant for Team Danmarks arbejde, er du velkommen til at kontakte forskningschef Lars Holm.

Yderligere

information

Kontakt

Links

  • Forskningsprojekter og viden

    Oversigt over hhv. igangværende og afsluttede projekter samt links til praktisk viden samt publikationer.

  • Forskningsinvesteringer

    Principper for Team Danmarks investeringer i forsknings- og udviklingsprojekter samt information om satsningsområder og ansøgning om forskningsstøtte fra Team Danmark.

  • Historisk donation til dansk idrætsforskning

    Novo Nordisk Fonden ydede i december 2018 en historisk donation på i alt 100 millioner kroner til Team Danmark til fremme af idrætsforskningen i Danmark. Donationen har afgørende betydning for Team Danmarks forskningsarbejde i 2019-2024.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

 
TEAM DANMARK