Forskning | Team Danmark

Team Danmark støtter eliten inden for forskningen såvel som idrætten.

Team Danmark optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen – med henblik på at skabe de bedst mulige rammer og vilkår for at levere sportslige resultater på højeste internationale niveau.

Team Danmarks support bygger i stadig højere grad på videnskabelig evidens, og Team Danmark har et tæt og tillidsfuldt samarbejde med en række forskningsinstitutioner, der sikrer adgang til videnskabens viden, arbejdsmetoder og teknologier.

Her kan du se en oversigt over akademiske institutioner i Danmark, der har idræt som studieretning eller bedriver idrætsrelevant forskning.

default-thumbnail

Forsker skal hjælpe kvindelige eliteatleter

Thomas P. Gunnarsson har modtaget penge fra Team Danmark til et forskningsprojekt, der skal undersøge effekten af menstruationscyklus på præstationsevnen hos kvindelige eliteatleter. Hør mere om projektet i videoen.

Innovationsforskning

Historisk donation til dansk idrætsforskning

Historisk donation til dansk idrætsforskning

Novo Nordisk Fonden ydede i december 2018 en historisk donation på i alt 100 millioner kroner til Team Danmark til fremme af idrætsforskningen i Danmark. Læs mere her.

’Innovationsforskning’ handler om at udvikle ny viden, der hurtigt kan bringes i anvendelse. I Team Danmark benytter vi i stadig højere grad forskeres viden og indsigt og sætter den i relation til atleternes dagligdag og træning. Team Danmark-støttet forskning skal generere konkrete forslag og løsninger, som skaber værdi for atleterne. Dette er indbegrebet af innovation.

Team Danmark støtter således forskningsprojekter, der relaterer til et eller flere forbunds spørgsmål og behov. Det skaber viden, som kan anvendes i praksis i forbindelse med træningsplanlægning, testning, atlet-/træneruddannelse, træning/konkurrence og meget mere.

Adgang til eliteatleterne og deres hverdag giver samtidig forskerne en unik undersøgelsespopulation. Det skal udnyttes til at fremme forskningen og bringe resultaterne op på et niveau af bevågenhed og interesse, som der kan drages fordel af i publikationsøjemed.  

Resultaterne af forskningsprojekterne skal derfor være publicerebare i internationalt anerkendte videnskabelige, peer-reviewede tidsskrifter. Endelig skal det tilstræbes at omsætte forskningsresultaterne til fremme af fysisk aktivitet, sund ernæring, mental sundhed, sygdomsforebyggelse og skadesbehandling blandt den almene befolkning.

Yderligere

information

Kontakt

Links

  • Det støtter Team Danmark

    Team Danmark støtter danske forskere og forskningsgrupper, som vil bedrive forskning relevant for eliteidrætten.

  • Forskningsprojekter

    Igangværende projekter støttet af Team Danmark.

  • Forskningsinstitutioner

    Oversigt over akademiske institutioner i Danmark, der har idræt som studieretning eller bedriver idrætsrelevant forskning.

TEAM DANMARK