Et talent er en ungdomsatlet med kompetencer og færdigheder i en sportsgren, som sandsynliggør en langsigtet udvikling til senioratlet på højeste internationale seniorniveau.

Fokus i Team Danmarks talentarbejde er på stærke værdier og på at tilegne sig og videreformidle den nyeste viden om træning af børn og unge til vores samarbejdspartnere. Sammenhængende talentstrategier er nøglen til succes i eliteidræt.

Team Danmarks talentkoncept

Team Danmarks talentkoncept skal sikre fælles retning og sammenhæng i talentarbejdet i dansk eliteidræt. Talentkonceptet giver anbefalinger til, hvordan man skaber sunde og sammenhængende talentmiljøer, hvor unge talenter kan udvikle sig til fremtidens verdensklasseatleter.

Talentkonceptet har fire søjler:

 1. Viden
  Den nyeste viden er fundamentet for at udvikle talentmiljøer i verdensklasse. Talentarbejdet skal tage udgangspunkt i Værdisæt for talentudvikling, ATK 2.0 og sportsspecifikke ATK’er.
 2. Talentstrategier
  Sammenhængende talentstrategier er nøglen til succes i eliteidræt. Der skal være en rød tråd i talentarbejdet baseret på aldersrelateret træning og en klar beskrivelse af vejen igennem systemet fra barn og ung til senioratlet.
 3. Dual career
  Vi har fokus på dual career og den samlede livssituation igennem hele atletens karriereforløb. Det handler om trivsel og udvikling i både sport og uddannelse. Læs mere om uddannelse og eliteidræt her.
 4. Trænerkompetencer
  En optimal udvikling kræver kvalitet i træningen på alle niveauer. Team Danmarks kompetenceudvikling og DIFs formelle uddannelser skal sikre en stærk faglighed hos ledere og trænere.
default-thumbnail

TALENTKONCEPT SKAL SKABE VERDENSKLASSEATLETER

Team Danmark har udarbejdet et talentkoncept, der skal vise retningen for, hvordan vi arbejder med talentarbejde på tværs af de forskellige aktører, der er i idrættens verden.

Talenthuset

TalentHUSET

TalentHUSET

Team Danmark og DIF har sammen udviklet Talent-HUSET, som er et fælles værdisæt for talentudvikling i dansk idræt.

Læs Værdisæt for talentudvikling i fuld længde her.

Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har udarbejdet et fælles værdisæt for talentudvikling i dansk idræt. Værdisættet er opbygget af værdierne Helhed, Udvikling, Samarbejde, Engagement og Trivsel. Tilsammen udgør de fem værdier Talent-HUSET.

Talent-HUSET er en ”ledestjerne” for udviklingen af danske idrætstalenter til højeste internationale seniorniveau.

Læs Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt i fuld længde her.

Vi har desuden udviklet et "Værdispil" målrettet trænere og forældre, hvor deltagerne bliver stillet i en række dilemmaer, der kan forekomme, når man har med talenter at gøre.

Download værdispillet og spil det derhjemme eller i klubben.

Værdispil - spilleplade, regler mm.

Værdispil Spilleplade A4.pdf Download
Værdispil Kort.pdf Download
Værdispil Spilleplade A3.pdf Download
Værdispil Oversigt værdier og handlingsanvisninger.pdf Download
Værdispil Dilemmakort.pdf Download
Værdispil Spilleregler.pdf Download

Aldersrelateret træning - ATK

ATK 2.0

ATK 2.0

ATK er anbefalinger til træneren og til træning af børn og unge før, under og efter puberteten. 

Bestil bogen ATK 2.0 her

Aldersrelateret træningskoncept (ATK) skal være med til at gøre det sjovt for både børn og unge at pakke træningstasken.

Ved at læse 'ATK 2.0 - Træning af børn og unge' får du bl.a.:

 • Indsigt i børn og unges udvikling i relation til idrætten før, under og efter puberteten.
 • Et vidensbaseret fundament for praktisk og systematisk træning af børn og unge.
 • Principper for aldersrelateret træning inden for hhv. fysiologisk udvikling og fysisk træning, motorisk og teknisk udvikling og træning, sportsmedicin, sportsernæring, sportspsykologi, sportspædagogik og atletuddannelse.

Bogen 'ATK 2.0 - Træning af børn og unge' kan bestilles for 299 kr her.

ATK 2.0 kan også læses online eller downloades som pdf her.

Idrætsspecifikke ATK'er

Team Danmark samarbejder med en en lang række specialforbund om udvikling af idrætspecifikke ATK'er, hvor anbefalingerne bliver implementeret i forbund og klubber, hvor børn og unge træner til daglig.

Aldersrelateret træning har betydet et markant løft i kvaliteten af børne- og ungdomstræningen i klubberne i de forbund, der har udviklet og implementeret idrætspecifikke ATK'er.

Kontakter og

relateret info

Kontakt

Links

 • Elitekommuner

  En stor del af talentarbejdet i dansk idræt foregår lokalt. Samarbejdet med Elitekommunerne er derfor en vigtig brik i Team Danmarks talentarbejde.

 • TalentHUSET

  Team Danmark og DIFs fælles værdisæt for talentudvikling.

 • Bestil ATK 2.0

  Bestil bogen ATK 2.0 - træning af børn og unge.

 • Download ATK 2.0 eller læs online

  Download bogen ATK 2.0 - træning af børn og unge eller læs den online.

TEAM DANMARK