Christoffer Brushøj, som er læge i Team Danmark, er blevet udnævnt som ’Chief Medical Officer’ for det danske OL-hold i Tokyo 2020, hvor han får ansvar for den sportsmedicinske indsats omkring de danske OL-atleter.

20. maj 2019

Christoffer Brushøj, der til daglig arbejder som læge i Team Danmark, er blevet udnævnt som Chief Medical Officer (CMO) for det danske OL-hold i Tokyo i 2020. Han får dermed det overordnede ansvar for at planlægge og koordinere den sportsmedicinske indsats omkring de danske OL-atleter op til og under legene.

”Jeg er stolt over at blive udnævnt som CMO, og jeg ser frem til at være med til at planlægge den sportsmedicinske indsats omkring det danske OL-hold. Vi skal være så godt forberedte som muligt for at sikre, at atleterne er skadefri. sunde og raske op til OL, og vi skal planlægge og koordinere vores indsats for at tage bedst muligt vare på atleternes helbred under OL.”
Christoffer Brushøj Læge i Team Danmark

Som CMO bliver Christoffer Brushøj leder af et sportsmedicinsk team bestående af læger, fysioterapeuter, kiropraktor og massør. Teamet sammensættes frem mod OL med henblik på at optimere atleternes vilkår og muligheder for at præstere maksimalt, samt rådgive og vejlede sportschefer og landstrænere.

Til rådighed for atleterne

OL er for langt de fleste atleter et af sportskarrierens helt store højdepunkter, som de træner og forbereder sig til i op til flere år. Derfor er det også vigtigt, at det sportsmedicinske team forbereder sig grundigt, så de er rustet optimalt til at hjælpe og rådgive atleter og trænere i forhold til de problemer, der kan opstå undervejs.

”Det handler meget om at være tæt på atleterne. Vi skal blandt andet holde øje med tegn på overtræning og begyndende overbelastningsskader og vurdere, om der er behov for, at en atlet ændrer på sin træning eller måske skruer ned for træningen i en periode,” siger Christoffer Brushøj.

Under OL skulle det hele gerne køre, men opstår der skader eller sygdom, er det Christoffer Brushøj og det sportsmedicinske teams opgave at sætte hurtigt ind med den nødvendige behandling og tage de nødvendige forholdsregler.

”Under OL er vi til rådighed for atleterne hele tiden. Vi vil forsøge at tage sygdom og skader i opløbet, og vi skal sikre, at evt. akutte skader behandles bedst muligt. Men i sidste ende er det også op til os i det sportsmedicinske team at vurdere, om det er forsvarligt, at atleten stiller op i konkurrencen,” siger Christoffer Brushøj.

 

Varme og pollen i Tokyo

Under OL i Rio i 2016 var der stort fokus på vandet og på hygiejnen, og selvom der ikke er nogle problemer, der springer lige så meget i øjnene omkring forholdene i Tokyo, er der alligevel nogle fokusområder, som det er vigtigt at være opmærksom på.

Et af dem er varmen. Temperaturen i Tokyo kan komme op på den anden side af 40 grader i slutningen af juli og starten af august, hvor OL afholdes, og Team Danmarks fysiologer arbejder derfor med, hvordan atleterne kan akklimatisere i forhold til varmen.

Et andet er pollensæsonen, som rammer Japan netop på dette tidspunkt.

”Vi er lige nu ved at undersøge, i hvilket omfang det vil påvirke atleterne. Vi har et rigtig godt samarbejde med Bispebjerg Hospital, og sammen med specialister fra lungeafdelingen er jeg ved at undersøge, hvad vi kan gøre for at mindske generne hos atleter med astma, allergier og lignende,” siger Christoffer Brushøj.

Fakta

Frem mod OL i Tokyo i 2020 sammensættes et sportsmedicinsk team til at varetage den centrale sportsmedicinske support af atleterne i OL-byen.

Teamet er ledelsesmæssigt forankret hos Chief Medical Officer (CMO), Christoffer Brushøj, der ligeledes er ansvarlig for al sportsmedicinsk support under OL. Christoffer Brushøj er til daglig ansat som læge i Team Danmark

 Som CMO har Christoffer Brushøj ansvar for følgende opgaver op til og under OL:

  • Planlægning af antidoping-indsats, screening af atleter, TUE, information, samarbejde / koordinering med ADD, specialforbund etc.
  • Varetage samarbejde med IOC vedr. sportsmedicin
  • Planlægning og gennemførelse af sportsmedicinsk service i OL-byen
  • Planlægning og koordinering af den samlede sportsmedicinske indsats – samarbejde med decentrale sportsmedicinske funktioner
  • Planlægning og koordinering i forhold til materialer og udstyr (indkøb/bestilling mv.), indretning af klinik
  • Samarbejde / kontakt til det administrative team og logistik og High Performance team
  • Møde- og seminardeltagelser

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail